Elämyspäivä

Elämyspäivä on tarkoitettu tietotekniikkaa vähän käyttäville tai sitä pelkääville ikääntyneille ihmisille. Päivässä kerrotaan tietoverkoista ja internetin käytöstä mukavassa hengessä.

Elämyspäivässä osallistuja pääsee näkemään ja kokeilemaan laitteita sekä saa tietoa hinnoista ja osviittaa, millainen laite sopisi hänelle itselleen. Mahdollisuus kokeiluun vähentää pelkoa laitteita kohtaan ja antaa uteliaisuudelle tilaisuuden herätä. Paikalliset vapaaehtoisopastajat esittäytyvät ja ovat jatkossa apuna laitteiden hankinnassa, käyttöönotossa ja harjoittelussa. Pullakahvit houkuttavat myös tietotekniikkaan negatiivisesti suhtautuvat paikalle.

Tapahtumissa on käynyt myös niitä, joiden kognitiiviset taidot eivät enää riitä uuden laitteen opiskeluun. He ovat olleet erittäin tyytyväisiä saamaansa tietoon. Osallistuja tuntee olevansa mukana tässä ajassa, vaikka kieltäytyisikin ottamasta laitetta käyttöön joko taloudellisista ja/tai kognitiivisista syistä. Tilaisuudessa ei myydä eikä mainosteta mitään tiettyä laitetta, käyttöjärjestelmää tai operaattoria, vaan tietoa annetaan neutraalisti ostajan näkökulmasta.

Eläkkeensaajien keskusliitto EKL ry

Toimintamalli Innokylässä