Navigaatio

Uutiset

3.4.2017

Eloisia palkintoja ja finaalipaikkoja

Viime päivinä on koettu hienoja hetkiä ja saatu palkintoja. Eloisa ikä -ohjelman useat hankkeet ovat olleet näkyvästi esillä perinteisessä ja sosiaalisessa mediassa.

Eloisa ikä -hankkeet ovat menestyneet kevään aikana hienosti yhteiskunnallisissa ja/tai sosiaali- ja terveysalan "arvokisoissa". Eloisat iloitsevat menestyksestä ja onnittelevat erityisesti seuraavia:

THL:n TERVE-SOS-palkintokilpailun finaalissa 

Miina Sillanpään Säätiön eloisan hankkeen kehittämä Neuvokkaat naiset -toimintamalli on yksi kuudesta TERVE-SOS-kilpailun finalistista. Neuvokkaiden naisten ryhmätoimintamalli on kehitetty ja pilotoitu kolmevuotisessa hankkeessa yhdessä ryhmiin osallistuneiden naisten kanssa.
– Naiset ovat itse suunnitelleet toiminnan sisältöjä kiinnostuksensa ja tarpeidensa pohjalta, kertovat projektikoordinaattorit Saini Suutari ja Ella Niini. Tavoitteena on ollut, että kymmenen kokoontumiskerran aikana ryhmästä muodostuisi yhteenkuuluvaisuutta kokeva porukka; sellainen oma ryhmä, johon halutaan kuulua jatkossakin.
Ryhmiin osallistuneiden naisten kanssa olemme innoissamme tästä menestyksestä!

TERVE-SOS-palkinto on tunnustus sosiaali- ja terveysalan tutkimus-, kehittämis- tai kokeiluhankkeen tuloksena syntyneelle innovatiiviselle tai poikkeuksellisen onnistuneelle ratkaisulle. Voittajat julkistetaan THL:n vuotuisessa valtakunnallisessa TERVE-SOS-tapahtumassa 5.5.2017 Helsingissä Messukeskuksen Kokoustamossa. Sitä ennen voi TERVE-SOS-palkintofinalisteja äänestää 28.4. saakka. Lisätietoja ja äänestysohjeet: Neuvokkaat naiset

Etsivä vanhustyö yksinäisyyttä poistamassa 

Määrätietoistä työtä yksinäisyyden poistamiseksi tehdään useissa Eloisa ikä -ohjelman hankkeissa. Etsivä ja löytävä vanhustyö tavoittaa näkymättömät ja ehkäisee syrjäytymistä. Helsingin Diakonissalaitoksen säätiön Seniori-Vamoksen eloisa toiminta Helsingissä oli esillä MTV:n uutisissa 2.4.2017. 
– Apua tarvitsevat vanhukset pitää löytää kodeistaan; ja siinä urakassa onnistumiseen tarvitaan kaikkia meitä, lähimmäisenä, naapurina ja tiedon välittäjänä, kertoo projektipäällikkö Satu Aalto. Monelta iäkkäältä puuttuu turvaverkko, toteaa vanhustyötä tekevä Johanna Roti Helsingin Diakonissalaitoksen Seniori-Vamoksesta. Katso MTV:n uutinen 2.4.2017.  


Demokratiapalkinto kumppanuudelle

Suomi100 -juhlavuoden demokratiaviikkojen pääseminaarissa 30.3.2017 palkittiin yhteiskunnallisesta kumppanuudesta. Palkinnonsaajien joukossa olivat eloisat turkulaiset Muistola, Daisy Ladiesin Hulya (Hissu) Kytö ja yleisöäänestyksen voittaneet digiverkostolaiset.
Digiverkostoon kuuluu ENTER ry, Eläkeliiton ja Ehyt ry:n LähiVerkko-projekti, Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry:n VerkostaVirtaa!-projekti, Itä-Helsingin lähimmäistyö HELY:n SenioriVerkko-projekti ja Vanhustyön keskusliiton SeniorSurf-toiminta. Kaikilla verkoston jäsenillä on tavoitteena lisätä ikääntyneiden ihmisten hyvinvointia, osallisuutta ja tietotekniikan osaamista digitalisoituvassa yhteiskunnassa. Verkoston yhteistyö on vuosien myötä kehittynyt hyvin kiinteäksi. Sen avulla tiedon kulku tehostuu, päällekkäisen työn tekeminen vähenee ja resurssit ovat yhteisesti hyötykäytössä.
Yhteistyön tuloksena on pystytty merkittävästi lisäämään ikääntyneille ihmisille suunnatun maksuttoman nettiopastuksen määrää, tuotettu opastusmateriaalia sekä opastajille että itsenäisen opettelun tueksi ja nostettu ikääntyneiden ihmisten asemaa esille sähköisten palvelujen käyttäjinä yhteiskunnan päätöksenteossa.

Oikeusministeriön Demokratiakisan voittajat olivat seuraavana aamuna Ylen studiohaastattelussa. Hulya (Hissu) Kytö vetää Turussa maahanmuuttajataustaisten naisten asioihin keskittyvää DaisyLadies -järjestöä. Digitalisaatioasiantuntija Margit Grandberg opastaa senioreita netissä Verkosta virtaa! -projektissa ja kolmas studiovieras on Oulun Kumppanuuskeskuksen Hilkka LahtiKatso Ylen Aamutv 31.3.2017

10 000 euron suuruisen palkinnon mahdollistivat yhteistyössä oikeusministeriö, valtiovarainministeriö, Yleisradio, Suomen Kuntaliitto, Maaseutupolitiikan neuvosto ja Suomen Yrittäjät. Palkinnolla oli tarkoitus nostaa esille esimerkkejä käytännöistä, jotka ovat vahvistaneet kumppanuuteen perustuvaa toimintakulttuuria. Valinnassa kiinnitettiin huomiota mm. kumppanuuden erityispiirteisiin, vahvuuteen, osapuolien sitoutuneisuuteen ja saavutettuihin tuloksiin. 

Demokratiapalkintokilpailun finaaliin ylsi myös Eloisa ikä -ohjelmassa mukana olevan Kehitytään kimpassa -hankkeen kumppanuuspöytä. Lue lisää Keskisuomalaisista kumppanuuspöydistä Tuija Seppäsen blogikirjoituksesta.  

 

Ladataan...
Ladataan...