Navigaatio

Uutiset

13.10.2016

Urheiluseuran ja muistiyhdistyksen yhteistyö on Liikunnan iloa!

Eloisa ikä -ohjelmaan kuuluvan Helsingin Alzheimer-yhdistyksen ja HJK:n kolmivuotisessa yhteistyöhankkeessa on luotu Liikunnan iloa! -toimintamalli. Muistiyhdistys ja urheiluseura yhdistivät osaamisensa ja tuloksena syntyi liikunta- ja vertaistukitoimintaa lievässä muistisairauden vaiheessa oleville henkilöille. Katso video: http://bit.ly/2de4bCR

– Ryhmät kokoontuvat Sonera Stadiumilla Töölössä. Ohjelmassa on liikuntaa, ruokailua, aivotreeniä, vertaistukea ja iloista yhdessäoloa. Osa ryhmäläisistä osallistuu lisäksi kuntosaliharjoitteluun viikoittain, kertoo Liikunnan iloa -projektivastaava Krista Asmala
Tutkimusten mukaan liikunnalla on positiivinen vaikutus muistisairaan toimintakykyyn. Palautteen perusteella meidän ryhmäläisistä peräti 80 % koki elämänlaatunsa parantuneen ryhmän ansiosta, sanoo Asmala.

Stadionin tunnelma on eloisa

– On ilo tehdä muistisairaiden kanssa töitä. Jokaisen lähipiiristä löytyy muistisairaudelle altistuneita ihmisiä ja toisaalta meillä on joka paikkakunnalla liikuntapaikat ja -salit ja lisäksi ihmisiä, jotka ovat tottuneita liikuttamaan ihmisiä. Toiminta on lähtenyt hyvin luontevasti käyntiin.

Tämän kaltainen yhteistyö on minusta jotakin sellaista urheiluseuratoiminnan juurille paluuta, ja yhteiskunnallista vastuunkantamista, josta jokaisen itseään arvostavan luulisi kiinnostuvan, haastaa HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti videohaastattelussa.Yhteistyö urheiluseuran kanssa on ollut antoisaa. Stadion huokuu eloisaa ja reipasta menoa. Toiminta on monipuolista: koululaisten iltapäiväkerhoista huippu-urheiluun. Harva pääsee treenaamaan samalla kentällä HJK:n edustusjoukkueen kanssa!
Hankkeen puitteissa on myös järjestetty tapahtumia, joihin ryhmäläiset ovat aktiivisesti osallistuneet omaisten ja ystävien kanssa. Olemme käyneet porukalla myös kannustamassa HJK:n voittoon, Krista Asmala kertoo.

Julkisuudesta tunnettuja vapaaehtoisina 
Liikunnan iloa -toiminnassa on mukana myös vapaaehtoisia. Heistä ehkä kuuluisin on näyttelijä, juontaja ja muusikko Lorenz ”Lore” Backman. Katso videolta, mistä hän löysi vapaaehtoistoiminnan ja mitä se hänelle antaa. Loren haastattelu alkaa Liikunnan iloa -videon kohdasta 01:27.


 

 

Ladataan...
Ladataan...