Navigaatio

Uutiset

4.10.2016 klo 14:00

Välitä-kuoron musiikkivideo julkaistaan Kiimingissä

Valtakunnallisella Vanhustenviikolla järjestetään Välitä-musiikkivideon julkistamistilaisuus Kiimingin Sykkeen Auditoriossa. Tapahtuma on yksi #YhdessäIlmanIkärajaa -pilottiprojekteista, joissa mukana on eri-ikäisiä ihmisiä.

"Välitetään toisistamme - ei jätetä ihmistä yksin" kuorolaulun sanoihin kiteytyy vahva viesti ylisukupolvisesta välittämisestä ja sen tärkeydestä.
Musiikkivideolla esiintyy 15 ikäihmistä ja 24 lasta Oulussa, Kiimingin ympäristössä.
Esiintyjät laulavat videolla Välitä-laulun, jonka teemana on toisista välittäminen - Yhdessä ilman ikärajaa. Solistiosuudet esittävät Pyry-Paulus Nevalainen 11v., Kiiminkijoen koulusta ja vanhuksen roolia esittää Aimo Mäki, 79v. Välitä-laulun on säveltänyt ja sanoittanut Oulun Seudun Muistiyhdistyksen Maaret Meriläinen

Yhdessä ilman ikärajaa - Konkretiaa järjestöjen yhteistyöhön


Julkistamistilaisuudessa Eloisa ikä -ohjelmapäällikkö Reija Heinola kertoo, miten Raha-automaattiyhdistyksen (RAY) ohjelmien yhteisessä suunnittelupalaverissa käynnistettiin vuosi sitten Suomi100-juhlavuoteen tähtäävien pilottiprojektien valmistelu. 
Tavoitteena on järjestää tapahtumia, joissa toteutettaisiin ylisukupolvista kohtaamista arjessa, asuinaluekohtaista yhteisöllisyyttä ja samalla alueella toimivien järjestöjen, koulujen, päiväkotien, palvelutalojen ja kunnan yhteistyötä. 
Pilottipaikkakunniksi valikoituivat Oulu ja Helsinki. 
RAY:n ohjelmia koordinoivat Lastensuojelun keskusliitto/Emma ja Elias, Vanhustyön keskusliitto/Eloisa ikä ja Ikäinstituutti/Voimaa vanhuuteen.

Oulussa Emma ja Elias -ohjelma on tukenut koululaisille ja isovanhemmille pidettyjä Kädet täynnä aarteita -sanataidepajoja, ja yhdessä Eloisa ikä -ohjelman kanssa Oulun Seudun Muistiyhdistyksen Lähelläsi-hankkeen Maaret Meriläisen perustamaa Välitä-kuoroprojektia.
Kuluvalla viikolla vietetään Oulussa Hyvinvointiviikkoa ja koko maassa käynnissä on 62.  valtakunnallinen vanhustenviikko, jonka aikana järjestetään lukuisia tapahtumia eri puolilla Suomea. Vanhustenviikon teema on Tekee mieli oppia. 

Helsingissä järjestetään Yhdessä ilman ikärajaa -tapahtumia seuraavasti:
Tiistaina 4.10.  klo 12 Myllypuron asukastalossa  9-luokkalaiset ja ikäihmiset keskustelevat ja kokeilevat vanhan ajan siivous- ja puhdistusvinkkejä, toisena aiheena on satokausiteema.
Torstaina 6.10.2016 klo 10-12 Myllypuron palvelukeskuksella järjestetään ulkoilutapahtuma, jossa osa oppilaista pelaa Ikääntyvien kanssa Pokemon go -peliä ja samalla ulkoillen.
Mahdollisesti kaikki tekevät pienen kävelylenkin palvelukeskuksen läheisyydessä ja lopuksi on toimintaa keskuksen pihalla erilaisia pelejä pelaillen. 

Kuva 1: Kiiminkijoen koulun kuorolaisia, kuva 2: Välitä-kuoroprojektilaisten palkitsemishetki, kuva 3: Maaret Meriläinen, (vas.), Tuomo Lukkari, koulun rehtori, Reija Heinola. Kuvaaja: Tiina Hailla.
 

Ladataan...
Ladataan...