Navigaatio

Uutiset

14.6.2016

Eloisat mukana Pohjoismaisessa gerontologiakongressissa (NKG) Tampereella

23. Pohjoismainen gerontologiakongressi NKG2016 järjestetään Tampereella 19.–22.6.2016. Eloisa ikä -ohjelman koordinaatio on mukana päivillä ja osallistuu posteri-näyttelyyn.

Väestö vanhenee ja vanhuuteen liittyviä uutisia on tarjolla päivittäin. Mutta kuinka moni näistä uutisista perustuu tutkittuun tietoon tai tuo esille uusia näkökulmia vanhuuteen ja yhteiskunnan vanhenemiseen?

Juhannusviikolla, 19.–22.6.2016, on tarjolla tutkittuun tietoon perustuvia vastauksia, kun Tampereella on koolla maailman johtavia vanhenemistutkijoita Pohjoismaisessa gerontologikongressissa.

Tampere-talossa pidettävään kongressiin odotetaan lähes 900 tutkijaa. Pohjoismainen vanhenemistutkimus on maailman huippua, mistä kertoo sekin, että osanottajia on tulossa yli 40 maasta. Kongressi on monitieteinen, joten tarjolla on uusinta tietoa niin muistisairauksien ehkäisystä, hoivapalvelujen järjestämisestä, vanhojen ihmisten autoilusta kuin vanhojen muodista. 

Eloisa ikä -ohjelman koordinaatio on mukana päivillä ja osallistuu posteri-näyttelyyn. Vanhustyön keskusliiton posteri (kuvassa) havainnollistaa, miten ohjelman teemaverkostoissa luodaan uutta vanhuuskulttuuria. 

Eloisista hankkeista posterinäyttelyyn Tampereella osallistuvat myös 

• Kauhavan Seudun Vanhustenkotiyhdistys: Aijjoos-toiminta

• Eläkkeensaajien Keskusliiton Verkosta virtaa- ja Itä-Helsingin Lähimmäistyö Hely:n Senioriverkko -hankkeet yhdessä digiverkostonsa kanssa (mm. VTKL:n Seniorsurf)

• Setlementtiliitto: Yhdessä mukana

• Suomen Mielenterveysseura: Mirakle

• Ikäinstituutti: Elämäntaidon eväät

• Suomen Punainen Risti: Täyttä elämää eläkkeellä

Lisäksi Eloisat tutkijat Minna Pietilä ja Marja Saarenheimo pitävät NKG:ssa kaksi esitystä ohjelmassa kerättyjen tutkimusaineistojen pohjalta: työryhmässä Meaning of social relations for older people ja symposiumissa Positive mental health of older people. Eloisa ikä -tutkimuksen kulkua voit seurata Eloisaikä.fi -sivuston tutkimusosiossa, jonne ilmestyy uusi väliaikajulkaisu noin kuukauden välein.

Tervetuloa mukaan keskusteluun sosiaalisessa mediassa #eloisaikä #23nkg #activeage

Liitteet

Ladataan...
Ladataan...