Navigaatio

Uutiset

20.5.2016

Laukaassa ikääntyneiden hyvinvoinnin ja yhteisöasumisen minimessut

Laukaan Vuolakkeessa järjestettiin 18.5.2016 hyvinvointi- ja asumisteemalla ikääntyneille tapahtuma, jossa olivat mukana yksityinen, julkinen ja kolmas sektori.

Yhteistyötapahtuma järjestettiin RAY:n rahoittaman Osallistuva ikäihminen - mielekäs arki hankkeen organisoimana ja mukana järjestämässä olivat Laukaan kunta ja vanhusneuvosto.

Vanhenemisen mukanaan tuomiin kysymyksiin olivat vastaamassa asumisoikeusyhdistys Jaso, Respecta Oy, Laukaan kuntokulma Oy sekä Laukaan kunnan asumispalvelut, päivätoiminta ja seniorineuvolat. Lievestuoreen palvelukeskusyhdistys ry vastasi hankkeen puitteissa tapahtumien järjestelyistä.
 
Tapahtuma herätti kovasti kiinnostusta, kävijöitä parin tunnin tapahtumassa oli noin 70. Tapahtumassa pääsi mittamaan mm. oman puristusvoimansa sekä kehonkoostumuksen. Myös apuvälineitä oli esillä.
 
Mielenkiintoa herätti varttuneille tarkoitettu yhteisöasumismalli, jota Jaso on vienyt Jyväskylän seudulla eteenpäin vuodesta 2012. Tulevat asukkaat osallistuvat kerrostalon suunnitteluun aktiivisesti ja saavat muun muassa päättää, tuleeko heidän asuntoonsa omaa saunaa. Konseptiin kuuluu erilaista toimintaa, jota järjestää asukkaiden lisäksi Jason toiminnanohjaaja.
 
Anja Tourunen ja Marjatta Orrainen olivat sitä mieltä, että kannatti ehdottomasti tulla tapahtumaan, oli mielenkiintoista. Myös järjestäjät saivat erittäin hyvän kokemuksen yhteistyötapahtumasta, jossa eri toimijoiden ja kävijöiden intressit kohtasivat ilman kilpailuasetelmaa. Osallistuva ikäihminen – mielekäs arki -hankkeen projektityöntekijä Tiina Ahonen luonnehtii tapahtumaa todella innostavaksi ja on tyytyväinen kävijämäärään.
 
Lievestuoreen palvelukeskusyhdistyksen hallinnoima Osallistuva ikäihminen – mielekäs arki -hanke kuuluu valtakunnalliseen Eloisa ikä -ohjelmaan. Hankkeessa edistetään ikääntyneiden ihmisten osallisuutta ja toimintakykyä ryhmätoimintojen avulla.
Ladataan...
Ladataan...