Navigaatio

Uutiset

11.4.2016

#MuistiMike-työväline TERVE-SOS-palkintokisan finaalissa!

Eloisa ikä -ohjelman muistihankkeissa kehitetty MIKE-työväline on mukana Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen TERVE-SOS-palkintokilpailun finaalissa. Kymmenen finalistin joukosta valitaan yleisön suosikki äänestyksen perusteella. Äänestysaika 11.4.-6.5.2016.

- Olemme erittäin iloisia finaalipaikasta, sillä TERVE-SOS-kilpailun kautta on mahdollista saada toimintamallille laajaa näkyvyyttä, tuli voittoa tai ei, iloitsee toimintamallin Innokylään kuvannut kehittäjä Maaret Meriläinen Oulun Seudun Muistiyhdistyksestä. MIKEn tausta-ajatus muistisairaiden ihmisten oikeudesta omaan ääneen nousee esiin hienolla tavalla.
Arviointiraadin valitsemien finalistien joukosta valitaan myös yleisön suosikki; ja olisihan se mahtavaa, jos MIKE pärjäisi tässä kisassa. Äänestys- eli peukkupainike on sivun oikeassa yläkulmassa. 

Palkintokilpailun finaaliin päässyttä MIKE-työvälinettä on kehitetty Raha-automaattiyhdistyksen Eloisa ikä -ohjelmaan kuuluvissa muistihankkeissa parin vuoden ajan. MIKE-lyhenne tulee sanoista Muistisairaan Ihmisen KoetunElämänlaadun seka psyykkisen ja sosiaalisen toimintakyvyn arvioinnin ja seurannan työväline; sosiaalissa mediassa työvälineestä käytetään aihetunnistetta #MuistiMike. 
- Parhaassa tapauksessa tämän lisänäkyvyyden ansiosta yhä useampi ammattilainen ottaa työvälineen osaksi omaa työtään muistisairaiden ihmisten kanssa, sanoo Meriläinen toiveikkaana. Linkki "Mikä on #MuistiMike-työväline?"-videoon.

TERVE-SOS-palkinto on tunnustus vuoden teemaan liittyvälle innovatiiviselle tai poikkeuksellisen onnistuneelle ratkaisulle. Vuoden 2016 TERVE-SOS-tapahtuman teema on: Hyvinvoinnin uusi maailma.
Palkinto jaetaan TERVE-SOS-tapahtuman yhteydessä Seinäjoella 19.5.2016. Finalistien yleisöäänestys on käynnissä 11.4.-6.5.2016. Linkki THL:n TERVE-SOS-palkintokisan finalistiuutiseen. 

Taustatietoa MIKE-työvälineestä ja kehittämistyöstä
MIKE-työvälineen kehittämistyön ja pilotoinnin etenemisestä on viestitty avoimesti yhteiskehittämisen hengessä.
Eloisaikä.fi-sivustolla, Tesso- ja Vanhustyö-lehdessä on julkaistu MIKE-uutisia ja koulutuskiertueen aikatauluja. Linkit uutisvideoon "Mikä #MuistiMike?" ja muuhun video- yms. taustamateriaaliin löytyvät Innokylästä
Syksyn 2015 aikana yli 500 ammattilaista osallistui MIKE-koulutuskiertueen tapahtumiin eri puolilla Suomea. Menetelmän käytön perehdytyksen lisäksi koulutuksissa haastettiin ammattilaisia pohtimaan omia asenteitaan muistityötä ja muistisairaita kohtaan.
Koulutuksista kerätyn palautteen perusteella yli 80% koki MIKEn kaltaisen arvointi- ja seurantatyövälineen erittäin tarpeelliseksi käytännön työssä ja 75 % ilmoitti aikovansa kokeilla sitä omassa työssään. 

Eloisaa kehittämistyötä vanhustyössä 
Vanhustyön keskusliiton Eloisa ikä -ohjelmakoordinaatiosta Katja Helo ja Tiina Hailla kertovat, että palkintoa haettiin useilla eloisilla toimintamalleilla. On hienoa ja huomionarvoista, että THL:n TERVE-SOS-palkintokisa innostaa näin runsaasti vanhustyötä järjestölähtöisesti uudistavia toimijoita. Tärkeää on sekin, että järjestöjen kehittämistyötä tehdään tiiviissä yhteistyössä kuntien ja muiden osapuolten kanssa, ennakkoluulottomasti ja ikääntyneiden ihmisten tarpeet huomioiden.

 

Ladataan...
Ladataan...