Navigaatio

Uutiset

8.4.2016

Vuosikirja esittelee Eloisa ikä -toimintaa ja aikaansaannoksia

Vanhustyö-lehdessä vuoden 2015 aikana julkaistut jutut Eloisa ikä -ohjelman hankkeista, toiminnasta ja aikaansaannoksista on koottu yksiin kansiin. 36-sivuinen vuosikirja on monipuolinen lukupaketti järjestöjen kehittämistyöstä.

Esipuheen ja johdannon Eloisa ikä -ohjelman toiminnasta kertovaan vuosikirjaan ovat kirjoittaneet Vanhustyön keskusliiton toiminnanjohtaja ja Vanhustyö-lehden päätoimittaja Satu Helin ja Eloisa ikä ohjelmapäällikkö Reija Heinola.

Poimintoja artikkelikoosteesta: "Onko ikääntyvällä Suomella varaa masennukseen? (s. 6) "Väliaikahavaintoja Eloisan iän tutkimuksesta" (s.8-9), "Moninaisuus ja erilaisuus vanhuudessa" (s. 31), "Eloisa ikä -gallup: Mitä mieltä vähemmistöihin kuuluvista ikääntyneistä ihmisistä" (s.32).

Vuosikirjassa esitellään muun muassa Setan tuottamia uusia työvälineitä yhdenvertaisuuden toteuttamiseen vanhustyössä (s. 14) ja SámiSosterin Muittohallat-hankkeessa kehitettyjä saamenkielistä ja -kulttuurista vuorovaikutusta tukevia menetelmiä muistisairaan kohtaamiseen. Muitogiisa on työkalupakki omaisille ja hoitajille. (s.18).

Etsivästä ja löytävästä vanhustyöstä kerrotaan Löytävä-hankkeen jutussa (s.19) ja Seniori-Vamoksen toimintaa esittelevässä artikkelissa (s.28-29). 

Eloisa ikä -ohjelman hankkeiden esittelyjä
Vuosikirjassa esitellään myös kaikki Eloisa ikä -ohjelmassa vuonna 2015 aloittaneet hankkeet. Toiminta on käynnistynyt muun muassa Eläkkeensaajien, Ikäinstituutin, Miina Sillanpään Säätiön, Lievestuoreen palvelukeskusyhdistyksen ja Suomen Raamattuopiston Säätiön projekteissa. 
 

 

Ladataan...
Ladataan...