Navigaatio
  • Ikä tuo mukanaan tietoa, taitoa ja kokemusta
   1 / 5
  • Omat ja yhteisön voimavarat osaksi arkea
   2 / 5
  • Arvokas vanhuus on ihmisoikeus
   3 / 5
  • Osallisuus kuuluu kaikille
   4 / 5
  • Omannäköistä elämää
   5 / 5

Eloisa ikä — vuosista viis!

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA) Eloisa ikä -avustusohjelma 2012–2017 luo edellytyksiä ikäihmisten hyvälle arjelle. Ohjelma toteutetaan yhteistyössä Vanhustyön keskusliiton kanssa.
Tällä verkkosivustolla kerrotaan ohjelman etenemisestä ja menetelmistä, joilla on onnistuttu edistämään ikäihmisten hyvää arkea.

Lue lisää ohjelmasta

 

Uutiset

Vanhustyön kehittäjät, innovaattorit eri puolilta Suomea kokoontuvat Eloisa ikä -ohjelmakauden päättäjäisiin Vanhalle ylioppilastalolle Helsinkiin 28.11.2017. Seminaarin monipuolinen ohjelma tarjoaa juhlavaa puhetta, esityksiä, innostusta, eloisia helmiä ja ripauksen kulttuuria. Verkkolähetys http://bit.ly/2iNtLob
Ikäihmiset eivät ole pelkästään avun tarvitsijoita, vaan he ovat myös aktiivisia toimijoita vapaaehtoistyössä. Vanhustyön Keskusliiton Eloisa ikä -tutkimuksen mukaan he ovat järjestöille ja koko yhteiskunnalle korvaamaton voimavara, jota ei pidä jättää ilman ammattimaista tukea.

 

Eloisa ikä -tutkimuksen tulokset

Tutkimustuloksiin perustuva kirja Ilmeikäs arki ilmestyi 30.10.17.
Tutkimuksen tiedote on luettavissa uutisena. Keskeisimmät tutkimustulokset on tiivistetty lyhyisiin koosteisiin Mitä ikäihmisten yksinäisyydelle tapahtui? ja Mitä ikäihmisten osallisuudelle tapahtui?
Tutkimustuloksista kerrottiin myös Mitä on vanhuus -seminaarissa 31.10.17 (kohdissa 01:00:05 ja 03:12:58)

 

Katso Eloisa ikä -videoita

Eloisa ikä -ohjelman uutisvideoita ja uudenlaisen vanhustyön toimintamallien kuvauksia.

 Lue lisää